Tu știi ce este și cum arată un studio modern?

Ești în căutarea unui apartament în Târgoviște și analizezi oferta din piață mai atent ca niciodată? Indiferent de obiectivul avut, de locuire sau de investiție, trebuie să știi câteva aspecte importante, pentru a te asigura că iei cea mai bună decizie. Parcurge articolul și asigură-te că știi exact ce cumperi.

Sigur ai văzut în oferta dezvoltatorilor și pe site-urile de imobiliare o varietate de apartamente, atât în construcții noi, cât și în clădiri cu istoric: garsoniere, studio-uri, apartamente decomandate și nedecomandate, dar și apartamente în vilă.

 

Cum alegi tipul de locuință potrivit

Dacă preferi o locuință practică, cu accesibilitate față de punctele de interes și nu ai încă o familie, îți vei dori o unitate într-o locație bună și va trebui să alegi între o garsonieră, un studio și un apartament cu 2 camere.

Dar care sunt criteriile în funcție de care vei putea compara unitățile menționate, întrucât suprafețele celor 2 tipuri de apartamente nu diferă cu mult? Legea 114 / 1996 privind suprafața locuințelor impune anumite norme ce trebuie respectate, însă nu de puține ori, apartamentele de tip studio sunt prezentate ca apartamente cu 2 camere, mizând pe lipsa de informare a cumpărătorilor. Îți recomandăm să analizezi cu atenție suprafețele camerelor, inclusiv suprafețele de depozitare și să faci diferența clară între suprafața construită totală versus suprafața utilă totală și mai ales a camerelor.

 

Care sunt normele legislative privind suprafețele minimale de locuit?

Garsoniera este o unitate locativă ce dispune de o cameră cu bucătărie separată sau open space și baie. Încăperea trebuie să aibă minimum 37 mp suprafață utilă, însă nu toți dezvoltatorii respectă acest criteriu.

Studioul este o unitate cu număr minim de pereți și partiții, menită să aducă un plus de confort comparat cu ceea ce oferă o garsonieră, fiind distribuit pe o suprafață mai generoasă de 37 de mp utili. În unele cazuri, un studio are un spațiu alocat unui hol, o terasă și conferă posibilitatea amenajării în funcție de activitățile de zi și de seară.

Apartamentul cu 2 camere trebuie să aibă 2 încăperi, dintre care un living cu 18 mp utili și un dormitor cu 12 mp. Acesta poate fi decomandat, cu intrare în ambele încăperi din hol, sau poate fi nedecomandat, cu intrare dintr-o cameră în cealaltă.

Limitarea suprafețelor de construire duce uneori la situații în care o unitate cu 2 încăperi nu poate fi declarată drept apartament cu 2 camere, din 2 motive:

  • Suprafața totală utilă este mai mică de 52 mp
  • Dormitorul are mai puțin de 12 mp (chiar dacă suprafața unității are un total de 53 mp suprafață totală utilă)

 

 

 

Ce este un Studio modern și câte încăperi are?

O variantă hibrid între ce numeam odinioară garsonieră și un apartament cu 2 camere (cu dormitor mai mic de 12 mp) este denumit drept un STUDIO modern, care oferă confort sporit. Practic, locuința este distribuită ca un apartament de 2 camere nedecomandat (+ baie, terasă), din care una este dedicată spațiului de dormit, dar din punct de vedere legal, nu poate fi numită în acest fel. (la nivel internațional, camera de dormit a unui studio se numește alcov)

În Class Park am construit acest tip de studio modern pentru tinerii care au nevoie de o primă locuință în care să treacă pragul maturizării și pentru cuplurile fără copii.

Compartimentarea celor 2 încăperi ale studioului Class Park – living și spațiu de dormit separat –  conferă intimitate și permite desfășurarea unor activități simultan, cu tot confortul necesar. Acest lucru presupune că studioul este potrivit noului trend de tele-muncă, living-ul oferind spațiul necesar amenajării unui office corner.

 

 

 

Important de menționat: studiourile de la parter dispun de grădină de peste 20 mp, spațiu verde care îmbie la petrecerea a cât mai mult timp de relaxare în aer liber, cu atât mai mult cu cât în Class Park este localizat într-n cadru cu natură, în imediata proximitate fiind râul Ialomița și nu traficul specific centrului.

 

Este studioul Class Park o alegere inspirată?

Studioul este o alegere profitabilă pentru investitori, cu un randament bun, motiv pentru care investitorul își manifestă interesul de rezervare a studiourilor chiar din faza de lansare și în faza de construire. Pasul extrem de important este documentarea cu privire la dezvoltator, pentru a fi sigur că proiectul rezidențial este sustenabil și va fi livrat în timpul

Class Park Development este deja un renume pe piața din Dâmbovița, având o experiență de 14 ani. Ansamblul Class Park (localizat în Strada Madrid Nr. 4) include faza 1 care este finalizată și vândută în totalitate și faza 2, recent lansată. Noua etapă de construire propune o nouă arhitectură, cu un nou standard de eficiență energetică, pentru mai mult confort și costuri de întreținere reduse.

Studiourile sunt primele unități rezervate, aspect de care cei interesați trebuie să țină cont dacă vor să poată alege un anume etaj, o anumită poziționare și implicit, o vedere specifică, precum oferă noile blocuri Class Park, spre râul Ialomița.

Prin prisma poziționării sale, la doar 2 minute de condus de Centrul Universitar Valahia și 8 minute pietonal, Class Park este o opțiune de luat în calcul pentru studenți, aici având posibilitatea de a se simți în siguranță, de a beneficia de confort și intimitate și liniște, atât de necesară studiului!

Contactează-ne chiar acum la numărul de telefon 0744.424.424 și planifică o vizionare! Vino să vezi cât de bine arată Class Park și fă o investiție pe viață sau află cât de ușor poți face o rezervare online, dacă nu ești în țară.

De reținut:

➡️ Un studio modern ar fi putut fi denumit apartament cu 2 camere dacă avea o suprafață mai generoasă. În rest, ambele dispun de 2 încăperi de locuit, baie separată,  bucătărie închisă sau open space, spațiu pentru luat masa și chiar terasă.

*ALCÓV, alcovuri, s. n. Firidă într-o cameră de dormit, unde se așază patul.