Târgoviște – destinația turistică pentru viitoarea ta casă

O vizită la Târgoviște este ca o plimbare prin paginile istoriei, urmărind faptele mărețe ale unora dintre cei mai importanți domnitori din trecutul fascinant al României. La doar o oră distanță de București, vechea cetate de scaun te așteaptă cu multe locuri interesante de vizitat, povești cu prinți și prințese, mâncarea cea mai gustoasă locală, meniuri de poveste  și activități amuzante pentru întreaga familie.

Ce surprize te așteaptă în Târgoviște?

Fiind Capitala Țării Românești pentru aproape 300 de ani, primul obiectiv care trebuie inclus în orice vizită la Târgoviște este desigur Ansamblul Curtea Domnească, locul de unde au făcut istorie unii dintre cei mai mari domnitori din istorie: Mircea Cel Bătrân, Vlad Țepeș, Mihai Viteazul, Matei Basarab și Constantin Brâncoveanu. 

Imediat ce intri în complex, pe măsură ce înaintezi printre ruinele palatului domnesc, te simți copleșit de încărcătura istorică a locului și astfel începe aventura care îți va desena amintiri memorabile. Un obiectiv care nu trebuie ratat de aici este Biserica Domnească, care la data construcției, era cea mai mare clădire bisericească din Țara Românească și care conține cea mai amplă galerie de portrete de domnitori munteni.

Unul dintre cele mai populare atracții turistice din Târgoviște și care face parte tot din complexul muzeal Curtea Domnească este Turnul Chindiei, un turn înalt și zvelt de unde poți admira o panoramă superbă a orașului, dar desigur, doar după ce vei urca cele 122 de trepte ale turnului.

Însă nu te îngrijora, puțină mișcare este recomandată oricând pentru că știm cu toții că ne ajută să ne menținem sănătoși. Tot aici vei găsi și o expoziție valoroasă denumită “Vlad Țepeș – Dracula, legendă și adevăr istoric” ce prezintă mai multe documente și obiecte importante ce au aparținut domnitorului român.

Unde te poți plimba în aer liber în Târgoviște?

Și că tot ziceam de mișcare, după vizitatul turnului, vă recomandăm o plimbare relaxantă prin Parcul Chindia, un spațiu verde minunat, cu aer curat și o atmosferă relaxantă. Acesta este locul ideal pentru un picnic la iarbă verde, la umbra unui copac, în timp ce savurezi o limonadă răcoritoare, iar cei mici se distrează în spațiul de joacă special amenajat pentru copii.

Pentru ca fiecare vizită la Târgoviște să fie perfectă, tot ce mai lipsește este o oprire la Grădina Zoologică, un loc plin de surprize pentru cei mici și cei mari, unde pot învăța despre intrarea în hibernare a lui Moș Martin, despre preferințele culinare în materie de mioare ale lupilor cenușii sau despre migrația păsărilor călătoare.

Pentru cei pasionați de istorie și artă, Târgoviște este locul ideal pentru a descoperi paleta variată de obiective culturale: Muzeul de Artă, Casa-Atelier “Gheorghe Petrașcu”, Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești, Muzeul Evoluției Omului și desigur, Muzeul de Istorie.

De ce este momentul ideal să devii târgoviștean?

Dacă te-am convins cu potențialul nostru turistic și ți-ar plăcea să ai parte de o aventură istorică în fiecare zi a vieții tale, te invităm să discutăm despre potențialul economic al județului. 

Potrivit unui studiu făcut de Banca Mondială, Dâmbovița este apreciat ca fiind judeţul cu cel mai mare potenţial de dezvoltare din România, autoritățile propunând proiecte în valoare de 606 de milioane de euro. 

La nivelul orașului Târgoviște, în cadrul campaniei “Alege Prioritățile Orașului Tău”, localnicii proactivi din fire și cu un simț antreprenorial dezvoltat, s-au mobilizat rapid și au votat proiectele care au cea mai mare importanță economică pentru viitorul orașului.

Class Park Târgoviște te invită ACASĂ

Încă nu ți-ai găsit locul acela special în care să te simți ACASĂ, dar ți-ar plăcea ca Târgoviște să devină căminul ideal pentru tine și familia ta? Situat într-o zonă liniștită și nouă a orașului, complexul rezidențial Class Park Târgoviște oferă apartamente spațioase, luminoase și construite la cele mai înalte standarde de calitate, pentru a avea o viață fericită și împlinită alături de cei dragi. 

Pentru că ne dorim ca locatarii din Class Park Târgoviște să poată deveni turiști oricând își doresc, complexul rezidențial este situat la 5 minute de mers cu mașina de oricare dintre cele mai populare obiective turistice din Târgoviște. Citește Povestea Class Park Târgoviște ca să descoperi mai multe despre viața de zi cu zi în comunitatea din complex.

Noi vedem rețeta fericirii ca pe o formulă cu 3 ingrediente magice: timp pentru familie, mult spațiu verde și un cămin sigur și confortabil. Programează-te pentru o vizionare și hai să vezi cu ochii tăi cum arată ACASĂ la Class Park Târgoviște!