Familia Class Park Târgoviște te vrea ACASĂ

“Vreau să mă întorc acasă, dar ce viitor aș putea avea acolo?” 

Cu toții am auzit cel puțin o dată în viață această întrebare, fie de la rude apropiate, fie de la prieteni sau colegi de muncă, fie de la o simplă cunoștință.  

Am decis să scriem acest articol ca răspuns la această întrebare, mai ales pentru tine, cel sau cea care, în acest moment, faci parte din cei aproximativ 9,7 milioane de români care se află în afara granițelor României și care ar vrea să se întoarcă acasă, lângă cei dragi.

Diaspora românească – cum se vede  în cifre și statistici

Conform unui studiu pregătit de OECD și finanțat de Ministerul nostru de Externe, cel mai mare val de români care au început să emigreze din România către țările occidentale a început în anul 2007, după ce România a devenit membră a Uniunii Europene. 

În prezent, 90% din românii emigrați locuiesc în Europa, cei mai mulți fiind în Italia, Germania, Spania și UK. Diaspora românească este astfel a cincea cea mai numeroasă din lume, după țări furnizoare de emigranţi precum Mexic, China, India şi Polonia. 

De ce te-ai mai întoarce în România? 

Ca majoritatea românilor, probabil ai decis să pleci în străinătate visând la o viață mai bună și la un stil de viață diferit, însă ai realizat deja că și prețul plătit este extrem de mare

Famila se dezbină, copiii sunt crescuți de bunici, prieteniile se rup, amintirile îți copleșesc mintea și sufletul. Anii trec, copiii cresc și părinții pierd toate momentele importante din viața lor: prima zi la grădiniță, prima zi la școală, primul 10 la matematică, prima coroniță și multe altele. Ai înțeles că nicio sumă de bani din lume nu poate întoarce înapoi timpul în care te-ai rupt de familie și că nimic nu poate  compensa aceste sacrificii. 

Din cauza costurilor mari de călătorie, vacanțele înapoi acasă sunt foarte rare, în general doar de Paști și de Crăciun, iar timpul scurt petrecut alături de cei dragi nu este niciodată îndeajuns, fiecare plecare devenind din ce în ce mai grea. Într-adevăr, prin intermediul Internetului, comunicarea cu cei dragi de acasă este mult mai ușoară, dar nu suficientă pentru a păstra o legătură emoțională.

Potrivit unui comunicat de presă, gradul de mulţumire al românilor emigrați faţă de statutul pe care îl au în țările unde ajung să trăiască ajunge sub 8, acest lucru demonstrând încă o dată că “românii care au plecat din ţară, marea majoritate a lor, nu au plecat de bine şi că mulţi dintre ei şi-ar dori ca la un moment dat să se întoarcă acasă”. 

Nicăieri nu-i mai bine ca ACASĂ

Este un lucru cert că nicăieri nu e mai bine ca acasă, iar studiul RePatriot doar întărește și mai mult lucrul acesta, motivul principal pentru care românii s-ar întoarce în România fiind faptul că 73% ar vrea să fie din nou acasă.

Știm că sunt mulți români care au plecat din Târgoviște pentru a-și face un viitor mai bun în străinătate, dar la fel de bine știm că sunt și mulți dintre ei care și-ar dori să se poată întoarce ACASĂ, în Târgoviște, pentru a fi alături de familie și prieteni, pentru a-și petrece în țară anii de pensie sau pentru face o schimbare în bine în România.  

Întreaga echipă Class Park înțelege foarte bine aceste motive și vrem să vă ajutăm să transformați aceste vise în realitate. Vrem să aveți un loc unde să vă simțiți acasă, fără a fi nevoiți să renunțați la stilul de viață ridicat cu care ați fost obișnuiți în ultimii ani petrecuți în străinătate. De aceea, Class Park este un proiect rezidențial gândit la cele mai înalte standarde de calitate și promovăm un stil de viață ca afară, cu multe parcuri, spații verzi și zone de relaxare, cu vecini veseli, plini de omenie și o comunitate care te face cu adevărat să te simți ACASĂ

Antreprenoriat la tine acasă

De asemenea, suntem implicați activ în inițiativele echipei RePatriot, unde Răzvan vorbește românilor din diasporă despre oportunitățile de afaceri din România prin prisma antreprenoriatului.

Având în vedere că 23% dintre românii emigrați ar fi interesați să își deschidă o afacere în România, Răzvan se implică în organizarea acestor evenimente dedicate diasporei românești, împărtășind din experiența lui ca inginer constructor și dezvoltator al unui complex rezidențial din Târgoviște. Cel mai recent eveniment la care a participat a avut loc pe 17 august, în orașul Răcari, acesta făcând parte din proiectul “Zilele Diasporei” inițiat de RePatriot.

Următorul eveniment are loc duminica aceasta, pe 8 septembrie, când Răzvan va fi unul dintre speakerii principali ai Conferinței RePatriot din Nisa, din cadrul Salonului de Business Franco-Român de pe Coasta de Azur. Temele de discuție ale acestui eveniment vor cuprinde oportunitățile de afaceri din România care pot fi fructificate de românii stabiliți peste hotare și cadrul legal în vederea investițiilor în România. 

Acesta este momentul ideal pentru ca românii să devină proactivi, să investească în viitorul lor și să se implice activ în crearea unui viitor mai bun ACASĂ, în România.

Noi la Class Park Târgoviște susținem diaspora românească și vrem să vedem cât mai mulți români fericiți, ACASĂ, în România, lângă familiile lor. Dacă aveți orice fel de întrebări, fie despre achiziționarea unei noi locuințe, fie despre implicarea într-un proiect de antreprenoriat, noi suntem doar la un telefon distanță sau prin completarea formularului nostru de contact.

 

O zi fericită,
Echipa Class Park
0756.993.993
www.classpark.ro