Apartament nou sau apartament vechi?

Fie că ești în căutarea unui apartament, fie că nu, imobiliarele sunt întotdeauna un subiect interesant de discuție, analiză, cu argumente pro și contra tuturor aspectelor ce țin de domeniu. Aparent într-o continuă comparație, pe talerele balanței viitorilor cumpărători persistă dilema: apartament în bloc nou sau apartament în bloc vechi?

Echipa Class Park Residence, cu experiență de peste 14 ani pe piața imobiliară, a realizat o analiză cu argumente pro și contra ambelor opțiuni, pentru a te ghida în procesul de achiziție a locuinței care ți se potrivește.

Paradoxul prețurilor în cazul apartamentelor noi și vechi

Piața imobiliară este într-un proces de maturizare, urmărind alinierea la standarde europene, atât din punct de vedere a confortului oferit, cât și a prețului unităților. Comparat cu prețul pe metru pătrat din perimetrul european, România încă oferă proprietăți accesibile, iar cererea crescută favorizează trendul ascendent al prețurilor.

În prezent – octombrie 2021, în ciuda contextului pandemic, majorarea prețului materialelor de construcții a determinat scumpirea locuințelor, iar cei care vor să achiziționeze un apartament trebuie aleagă între un apartament într-un bloc nou sau într-unul vechi, decizia fiind influențată de un cumul de elemente, printre care și prețul. Cum este de așteptat, fiecare scumpire a apartamentelor noi atrage după sine și scumpirea apartamentelor în blocuri vechi, iar prețul nu mai este un criteriu deliberativ în selecția unității.

Locația – criteriul care înclină balanța între Apartamentele Noi și cele vechi.

Construite în etape anterioare de dezvoltare urbană, blocurile vechi beneficiază de poziționări mai bune, amplasate central. Acesta este unul dintre motivele pentru care, în ciuda tehnologiilor folosite, care pot părea acum depășite, apartamentele din blocurile vechi sunt deseori mai scumpe decât apartamentele din blocurile noi. Proximitatea față de orice punct de interes este un aspect extrem de important, mai ales în cazul familiilor, care vor să fie aproape de grădiniță, de școală, de serviciu, centre comerciale și parcuri. De aceea, decizia viitorilor cumpărători este cu atât mai grea, cu cât majoritatea proiectelor noi sunt poziționate spre marginea orașelor.

Puține proiecte rezidențiale noi au privilegiul unei poziționări favorabile, precum CLASS PARK- ansamblul rezidențial din Târgoviște, amplasat pe malul răului Ialomița, cu vedere spre Parcul Chindia. La doar 2 minute de Kaufland 3, ansamblul are în proximitate atât centre educaționale (gradinita particulara, scoala I-VIII), dar și instituții universitare. Alte puncte de interes în proximitate: Grădina Zoo și Dedeman la doar 3 minute de condus și Stadionul Petroulul la o distanță de 2 minute.

Scopul achiziției apartamentului, un aspect care influențează selecția variantei optime.

Românii au simțul proprietății, lucru confirmat de studiile care susțin că 96% au achiziționat cel puțin o unitate locativă. Deținerea unei locuințe este un prag al maturității și al responsabilizării, ce validează nevoi precum: cea de siguranță, de apartenență și de intimitate.

Atunci când se activează dorința de achiziție a unui apartament, există un cumul de argumente și un obiectiv precis:

 • Scop investițional – activat de dorința de a obține un venit suplimentar constant, generat de închiriere;

 • Scop de locuire – cu argumente practice, care satisfac o nevoie de bază, dar și motive de validare a nivelului de trai, întrucât cumpărătorul actual nu mai caută doar un simplu apartament, caută o experiență completă de locuire.

Un apartament într-un bloc vechi răspunde obiectivului investițional dacă este poziționat central, aproape de un hub de birouri, transport sau parc, însă are multe alte aspecte ce pot determina cumpărătorul să se răzgândească:

 • reparațiile necesare.

 • eficiență energetică redusă cumparativ cu blocurile nou construite;

 • costuri mai mari de întreținere;

 • risc seismic mai ridicat;

 • lipsa unui sistem de pază sau a unui acces securizat;

 • riscul de a avea acces restricționat la anumite utilități dacă există datorii în blocul în cauză;

 • estetic ce lasă de dorit;

 • lipsa altor facilități integrate;

 • vecinii;

 • aspect neîngrijit și mai puțin funcțional pe scara blocului.

Un apartament într-un bloc nou este potrivit ambelor scopuri. Investitorii cunosc deja faptul că prețurile apartamentelor în proiecte noi sunt mai mici atunci când se anunță Oferta de Lansare, urmând ca la finalizare, prețul să se fi apreciat deja cu minimum 15% din valoarea sa, de la momentul rezervării.

Ideal pentru locuire, un apartament nou în CLASS PARK Residence Târgoviște este alegerea potrivită din extrem de multe motive:

 • locația lângă Kaufland 3, Parc Chindia, Stadiounul Petrolul, Grădiniță și Școală particulară, Universitatea Valahia;

 • Clasa A energetică și standardul de construire respectă normele nZEB ;

 • Izolare la zgomot (nu se aude dintr-un apartament în altul);

 • costuri mai mici la întreținere;

 • confort sporit în apartamente: compartimentare modernă, camere mai spațioase, suprafețe vitrate mari, terase deschise, care îndeamnă la petrecerea momentelor libere offline, admirând priveliștea panoramică spre natură (Parcul Chindia și Râul Ialomița);

 • avantajul de a avea centrală electrică de bloc și de a nu depinde de sistemul public de apă caldă;

 • finisaje moderne la gata;

 • posibilitatea de personalizare – gresie / parchet;

 • încălzire în pardoseală, pentru mai mult confort pe timpul sezonului rece;

 • design minimalist al construcției și peisagistică în cadrul ansamblului rezidențial;

 • aspect de nou și curat;

 • comunitatea este formată din vecinii cu valori comune;

 • rezistență seismică ridicată la cele mai înalte standarde;

 • facilități multiple în ansamblu, de care doar rezidenții beneficiază, în mod gratuit: parcuri, locuri de joacă, spațiu de fitness exterior, spații de relaxare, bibliotecă, transport, acces controlat și sistem de supraveghere video.

Evaluarea prețurilor pentru Apartamentele Noi

Am analizat dacă prețul unui studio într-un bloc nou în CLASS PARK este unul acceptabil sau ridicat, în funcție de prețurile din piața imobiliară.

Platforma imobiliare.ro indică la limita superioară a prețurilor unui studio, costul de 60.000 Euro + TVA. În CLASS PARK, un Studio modern are 2 încăperi (camere) + hol, baie și terasă; altfel spus, poate fi considerat un apartament cu 2 camere, nedecomandat, de peste 50mp, la un preț accesibil de doar 46.900 Euro+ TVA.

Un apartament cu 3 camere Targoviste în CLASS PARK are o suprafață construită de 99 mp, iar barometrul imobiliare.ro ne indică faptul că este un preț mai mult decât accesibil pentru apartamentele de 3 camere. Acest lucru confirmă politica ansamblului rezidențial Class Park, de a oferi un raport corect calitate – preț.

Avantajul unui Apartament nou în CLASS PARK Residence este că vine la pachet cu multiple avantaje generate de facilitățile integrate, oferite de către dezvoltator tocmai pentru a ridica standardul de locuire în orașul Târgoviște.

Puncte forte

Apartamente vechi

Apartamente Noi Class Park

Supermarket in apropiere

Rareori

DA

Arhitectură contemporană

NU

DA

Compartimentare mai practică și camere mai spațioasă

Rareori

DA

Eficiență energetică

NU

DA

Pază

NU

DA

Acces securizat

NU

DA

Monitorizare video

Serviciu implementat ulterior

DA

Terase deschise

NU

DA

Lifturi moderne

Rareori

DA

Loc de parcare personal

Doar plătit către Primărie

DA

Zonă de Fitness

NU

DA

Parcuri copii în ansamblu

NU

DA

Locuri de joacă în ansamblu

NU

DA

Scoli si Gradinite

Rareori

DA

Mai e nevoie de investitii

DA

NU

Și pentru că ne dorim să fiți extrem de bine informați atunci când faceți o investiție imobiliară, vă prezentăm mai jos o hartă care prezintă zonele rezidențiale din Târgoviște, pe culori, după vechime. Indicatorul de vechime mare este maro, iar la polul opus, albastrul indică blocuri construite după 1990.

! CLASS PARK este indicat cu semn roz, în partea de sus, pe malul Râului Ialomița.

În speranța că te-am ajutat pentru a lua o decizie bună în raport cu obiectivele tale, te invităm să vizitezi complexul de apartamente noi CLASS PARK să vezi cât de bine arată acest ansamblu rezidențial, ce poate deveni locul poveștii de viață a familiei tale!

Contactează-ne chiar acum la numărul de telefon 0753222444 și planifică o vizionare!